Дитячі виплати в Україні на 2024 рік

  • 2020-01-16

На сьогоднішній день молоді сім'ї, які планують народжувати своє немовля, часто задаються питанням саме про дитячі виплати в Україні на 2024 рік.  Дитячі виплати 2024 - це, звичайно, узагальнююча назва всіх соціальних державних  допомог починаючи із вагітністю та пологами, самої допомоги при народженні дитини, а також допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

            Не секрет що на придбання всіх необхідних дитячих покупок  потрібна кругленька сума, тому дитячі виплати в 2024 році хоч на малу суму  покриють вказані витрати.

Дитячі виплати 2020

Сума дитячих виплат може відрізнятись в залежності від кожної взятої ситуації (заміжні жінки, матері - одинаки, усиновлення тощо).

Далі поговоримо про процедури оформлення дитячих грошей в 2024 році в залежності від виду соціальної допомоги на дітей.

Отже,

Допомога у зв'язку з вагітністю та пологами 2024

Допомога у зв'язку з вагітністю та пологами надається у розмірі 100 відсотків середньомісячного доходу (стипендії, грошового забезпечення, допомоги по безробіттю тощо) жінки, але не менше 25 відсотків від розміру встановленого законом прожиткового мінімуму для працездатної особи із розрахунку на місяць.

Читати далі…

Допомога при народженні дитини - 2024

Так, прийнятий бюджет на 2024 рік, де встановлено нова мінімальна заробітна плата, ніяким чином не впливає на розмір допомоги при народженні. Тому така допомога залишається в таких саме сумах що була в 2022 та 2023 році.

Читати далі...

Соціальна допомога одиноким матерям - 2024

Право на допомогу на дітей одиноким матерям мають одинокі матері (які не перебувають у шлюбі), одинокі усиновлювачі, якщо у свідоцтві про народження дитини або документі про народження дитини, виданому компетентними органами іноземної держави, за умови його легалізації в установленому законодавством порядку

Читати далі…

Допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку - 2024

УВАГА !!! Починаючи з 1 серпня 2017 року скасовані виплати допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку