Як повернути кредит?

  • 2020-01-09

Як повернути кредит? Це питання турбує кожного позичальника не залежно від його фінансового становища. Якщо є краще фінансове становище, то клієнт хоче повернути кредити швидко. А от як повернути кредит , якщо позичальник має певні фінансові проблеми поговорим у цій статті.

Життя є життя, інколи виникають ситуації коли просто необхідно отримати кредит, наприклад коли потрібні гроші на лікування. В такому випадку народна мудрість – ” не треба брати, якщо не знаєш як повернути кредит”, ”безкоштовний сир буває тільки в мишоловці” вже не спрацьовує і людина має вже слідуючу проблему із поверненням кредиту. Приймаючи на себе зобов'язання повернути у встановлений договором строк всю суму боргу та сплатити нараховані відсотки за користування кредитом, потрібно пам'ятати, що якщо виплати за кредитом здійснюються несвоєчасно або в неповному обсязі, то банк виставить додатковий рахунок за прострочення (штраф, пеня). Тому уникати сплачувати кредити не радимо, оскільки бувать випадки коли суми штрафів перевищує суму самого кредит, а неповернення позички загрожує арештом на рухоме і нерухоме майно клієнта банку. Чесно інформуйте свій банк про своє фінансове становище і можливо банк піде Вам на деякі винятки.

Далі поговоримо про деякі поради як швидше повернути кредит в банк.

1. Зменшення витрат

Тут як би все зрозуміли, але всеж щоб повернути борг, необхідно штучно обмежити свої витрати, тобто зайнятися плануванням сімейного бюджету. Для початку потрібно діснатись детально про доходи і витрати. Ведіть записи, та записуйте всі витрати і в кінці місяця ви отримаєте чітку картину Вашого фінансового становище. Це робиться для того щоб подивитись на чому можна заощадити. (наприклад запишіть скільки Ви проїдаєте у у фаст-фудах, сума буде досить пристойна, врахуйте ще те що така їжа шкодить Вашому здоровю) Ну і так далі...

2. Рефінансування кредиту

Рефінансування кредиту – це повернення існуючого кредиту за рахунок отримання нового кредиту у тій ж фінансовій установі або ж у новій фінансовій установі на більш вигідніших умовах.

3. Збільште свій дохід або знайдіть додатковий дохід

Не лінуйтесь та знаходьте додатковий дохід, або ж взагалі знайдіть нову роботу із більшою зарплатою, можите відправляти резюме та шукати роботу, не звільняючись з старої роботи. Також гарним додатковим заробітком є продажа непотрібних речей. На даний час можна через інтернет продати все. А також шукайте додаткову роботу поряд із основною.

4. Перестати читати дану статтю і шукати в інтернеті як повернути кредит, а почати робити щось фактично.