Як отримати бізнес-кредит

  • 2020-01-08

Підприємці, які займаються малим бізнесом, часто розглядають банківські кредити в якості фінансової опори для нового бізнесу. Взяти позику або кредит - це менший ризик, ніж використовувати власні гроші, отримані від продажу активів, таких як будинки або квартири. Якщо у вас є бізнес-план і хороша кредитна історія, то в підсумку ви зможете знайти кредиторів, які нададуть вам стартовий капітал. Якщо приватний банк не дасть вам гроші, то існують альтернативні джерела фінансування.

Пошук кредиту

Ви не повинні зосереджувати пошук стартового кредиту для малого бізнесу тільки на банках. Деякі великі компанії в даний час інвестують кошти в малий бізнес. Для цього ви повинні зацікавити підприємців, створивши детальний бізнес-план, що розкриває концепцію і фінансову складову бізнесу. Ви, можливо, зможете навіть відмовитися від кредиту повністю, якщо отримаєте субсидії або грант, в залежності від напрямку вашого бізнесу.

Отримання коштів

Щоб надати стартовий кредит, банк цікавиться вашою особистою історією і вашого потенційного бізнесу. У кредитній установі дізнаються основну інформацію про ваш бізнес, наприклад, структуру компанії, план використання капіталу. Крім того, ви повинні надати хорошу кредитну історію, бізнес-досвід, заставу і будь-які ліцензії, необхідні для запуску бізнесу в вашому регіоні.

Труднощі

В цілому банки з обережністю розпоряджаються своїми грошима, на відміну від приватних інвесторів або інвестиційних фірм, особливо при роботі з новими власниками бізнесу, тому що банки видають гроші в кредит, які належать власникам депозитних рахунків. Саме тому кожна установа, що займається видачею кредитів, бере на себе відповідальність за збереження грошових коштів на рахунках клієнтів банку. Кредитор повинен бути повністю впевнений в тому, що одержувач віддасть всі позикові кошти в строк і в повному обсязі з урахуванням відсотків. Крім того, банки, найчастіше, видають невеликі позики для розвитку малого бізнесу.

Кредитна криза

Кредитна криза зробив процес отримання грошей під відсотки ще більш важким для малого бізнесу. Підвищилася ставка на кредити, яка в середньому становить 20-30% річних. Також знизилося кредитування малого бізнесу на 30% в порівнянні з попереднім роком. Це означає, що підприємці повинні докладати більше зусиль для створення прибуткового бізнес-плану та пошуку фінансування.

Висновки

Ви можете поліпшити свої шанси на отримання невеликого бізнес-кредиту, збільшивши частку відповідальності. Це досягається збільшенням застави, який ви надали для кредиту, і зменшенням своїх боргових зобов'язань.

Початківцям підприємцям радять створювати чесний бізнес-план для інвесторів. Інвестори знають про завищені цифрах кредиту, як правило, дають їх. Таким чином, ви повинні надати інформацію про розумне очікуваному доході, а не надуманий сценарій для вашої майбутньої компанії.